Vestuviniai bateliai – didžiausias galvos skausmas?!

Mada ir grožis
Įsiminė: 0
Peržiūrėjo: 178
Įsiminti

Bateliai ne vienai nuotakai yra didžiausias galvos skausmas… Kokius rinktis ir kaip juos derinti prie suknelės ir kitų aksesuarų – štai keletas naudingų patarimų.

 

Ar būtina batelius derinti prie vestuvinės suknelės?

Vestuvinė suknelė – svarbiausias nuotakos atributas, o bateliai yra papildanti, užbaigianti (o kartais tampantys ir išskirtiniu įvaizdžio akcentu!) komplekto dalis. Todėl pirmiausiai ieškoti ar siūdintis reikėtų suknelę, o tik vėliau derinti tinkamus priedus: aksesuarus, juvelyrinius papuošalus, batelius ir rankinę.

Kur didžiausias vestuvinių batelių pasirinkimas?

Lietuvoje esantis vestuvinių batelių pasirinkimas nėra labai didelis. Garsių užsienio dizainerių kurtų batelių verta dairytis el. parduotuvėse, įsigyti užsienyje.

Tačiau jei Jūsų pėda nėra standartinė, o galbūt dairotės specialiai vestuvėms ir Jums individualiai siūtų batelių – kreipkitės į avalynės modeliuotojus-meistrus.

Kokie vestuvinių batelių modeliai tiktų pagal moters figūrą, ūgį, vestuvių tematiką? Kokią spalvą rinktis, kokio aukščio pakulnę?

Pirmiausiai reikėtų gerai apsispręsti, kokios suknelės norėtumėte, o tik vėliau rinktis prie jos tinkančius batelius. Derinių ir variacijų gali būti pačių įvairiausių. Galite rinktis klasikinį derinį: balta suknelė komplektuojama su baltais bateliais, aksesuarais, rankine ir t.t. Tačiau avalynę ir kitus priedus galima parinkti visiškai kitokios nei suknelė spalvos, kontrastingus, ryškius, ekstravagantiškus – tegul tai bus puikus akcentas ir žaisminga nuotakos aprangos dalis. 

Jei jūsų suknelė bus trumpa, tuomet galite pasirinkti pastelinių, o galbūt atvirkščiai, ryškių spalvų batelius. Pavyzdžiui, madingų atspalvių: rožinę fuksijos, karališko mėlio ar net, tarkim, smaragdo žalią ar ryškiai raudoną.
 
Pagal avalynę derinkite ir rankinę: mažą vokelio formos, nedidelę ant ilgos grandinėlės ar kietą, savo formą išlaikančią delninukę. Tačiau jei eksperimentuoti nedrįstate ar paprasčiausiai norite klasikinio nuotakos įvaizdžio, tuomet batelius ir kitus priedus galite griežtai derinti prie esamos suknelės spalvos.
 
 
Jei esate didelio ūgio, tuomet batelių labai aukšta pakulne reikėtų privengti. Jei ūgis vidutinis ar žemesnis, tuomet pakulnė atitinkamai gali būti aukštesnė. Taip pat batelio pakulnę reikėtų rinktis atsižvelgiant ir į tai, kaip dažnai juos avite.
 
 
Jei koja yra pratusi prie mažiau stabilių aukštakulnių ir lygiapadžius batus nešiojate rečiau, tuomet aukštas kulniukas jums puikiai tiks, nes figūra ir laikysena atrodys grakštesnė.
 
 
Tačiau jei aukštakulnius avite išties retai ir vertinate pirmiausiai praktiškumą bei patogumą, tuomet prie vestuvinės suknelė batelius turėtumėte rinktis žemesnius. Pirmiausiai dėl komforto, juk tą dieną bus didžiulis jaudulys, o jos pabaigoje – nuovargis, todėl žemi bateliai nevers ilgai kankintis, bus patogūs.
 
 
Taip pat reikėtų nepamiršti ir visų reikiamų priedų avalynei, tokių kaip impregnatoriai, padeliai ir pan. 
 

Panašūs straipsniai

Planuokite

Žingsnis
po žingsnio
savo svajonių
šventės link

Vestuvių
biudžeto
skaičiuoklė

Sužinokite, kiek realiai kainuos Jūsų šventė,
kur galite sutaupyti, o kam skirti daugiau...

Skaičiuoti
pasiruosimo-kalendorius

Pasiruošimo
planas -
kalendorius

Palengvins susiplanuoti darbus ir
užsisakyti reikiamas paslaugas laiku!

Pradėti planuotisavo šventę