Įsiminė: 0
Peržiūrėjo: 10
Įsiminti

Šio renginių organizatoriaus ir vedėjo nesupainiosi su niekuo – įpratęs visiems prisistatinėti jau tik pavarde, Žiogas yra vienas žinomiausių vestuvių dirigentų Klaipėdoje, kur įkūrė ir renginių organizavimo įmonę „Trys Karaliai”. Žmones paperka jo energija, niekada negęstanti nuotaika ir absoliutus nuoširdumas, kuris neleis suabejoti – į jūsų šventę jis įdės tiek pastangų, lyg tai būtų jo paties vestuvės.

Tekstas – Ievos Elvyros Kazakevičiūtės 

Kuo išsiskiri iš kitų renginių vedėjų? Kaip manai, kodėl žmonės pasirenka būtent Tave? 
 
Galbūt dėl to, kad esu tikintis žmogus – tikiu Dievą ir tikiu santuoka, tikiu, kad du žmonės, nusprendę visą gyvenimą praleisti kartu ir norintys pasidalinti savo džiaugsmu su kitais, ieško atsakingo vedėjo, kuris padės suvaldyti tos šventės emociją ir padarys jų ypatingąją dieną neužmirštamą. Dievas man davė talentą, kuriuo ir dalinuos. Iš jo gavau ir daugiau talentų, tokių, kaip įžvalga, tolerancija, atsakomybė – oho, kokios čia trijų metrų ilgio mintys pinasi galvoje (nusijuokia).

Ar iš anksto detaliai apgalvoji šventės scenarijų, ar visgi improvizuoji? Ko dažniausiai scenarijuje pageidauja jaunieji?


Scenarijus tikrai būna suplanuotas, kitaip turbūt ir nebūna. Tačiau vakaro metu kai ko neatskleidžiu, kad liktų vietos staigmenoms. Pagrindinis jaunųjų pageidavimas yra tiesiog graži šventė ir neužmirštamos akimirkos – daugelį prašymų jau išmokau nuspėti. Juk aš sezono metu pravedu daugiau nei 60 vestuvių, o jauniesiems tai dažniausiai būna pirmos ir – tikiuosi – paskutinės (šypteli).
 
Vesdamas renginius su šventės dalyviais daliniesi ne vienu savo talentu – kokių užsiėmimų ir kokį scenarijų siūlai svečiams per vestuves?
Svarbiausia – laimingą gyvenimą (juokiasi). Sunku atsakyti trumpai. Jaunieji pasako, ko nori, aš pasakau, kaip dirbu, koks mano braižas, ir tuomet žiūrim, ar sutampa biolaukai, jei taip – vadinasi, randame kokį nors bendrą vardiklį. Siūlau savo paslaugas prie bažnyčios, kad jaunieji leistų man koordinuoti procesą: svečių susodinimas, mobiliųjų garsai, kramtomoji guma, jaunikio atėjimas prie altoriaus, nuotakos paruošimas prieš įeinant į bažnyčią, muzikos suderinimas, žiedlapiai, atsiskaitymas su bažnyčia, staliukas, muzika lauke, šampanas ir t. t. Ir čia tik maža dalis to, ką darome prie bažnyčios ar per civilinę santuoką. O kur dar vakarinė dalis, dieninės dalies scenarijaus susidėliojimas – viską būtų sunku aprašyti. Žmonėms patinka išbaigtumas ir kokybė. Viską reikia išjausti ir pamatyti. Paprastai mus renkasi tos poros, kurios jau matė dirbančius arba sulaukė rekomendacijų.
 
Ar turi kokį nors savo „firminį” šventės elementą? Kiek dėmesio skiri savo aprangai ar įvaizdžiui?

Tikriausiai tai mano didelė šypsena, plikė ir auskaras… (šypsosi). O įvaizdžiui tikrai skiriu nemažai dėmesio, kiekvieno pasirodymo metu būnu vis kitoks, vis kitu kostiumu – manau, kai darai skirtingus pasirodymus, turi būti visoks. Mano komandoje yra keturi žmonės: aš, didžėjus ir du asistentai, ir visi mes turime suderintus drabužius, kuriuos mums kuria stilistė Aina Zinčiukaitė. Mes taip pat norime būti pasipuošę per svarbiausią jaunųjų gyvenimo šventę!

Kokių triukų imiesi matydamas, kad sunku išjudinti publiką? Kas paprastai ją užveda geriausiai?

Publiką reikia „paimti” jau vakaro ar šventės pradžioje. Jei to nepadarei – pats kaltas, nes būtent vedėjas diktuoja vakaro nuotaiką ir emociją. Jei jis yra organizatorius, jei moka improvizuoti ir prisitaikyti prie esamos situacijos, publika jam niekada nebus bloga.

Gal pameni kokių nors kuriozinių, neįprastų situacijų iš savo darbo patirties vestuvėse?

Žinoma, tokių tikrai būta… tarkim, nuotakos, padauginusios šampano dar prieš bažnytinę santuoką, nes labai jau didelis stresas (šypsosi)… Arba kartą, kai kunigas ištarė žodžius: „O dabar galite pasveikint vienas kitą kaip vyras ir žmona”, – jaunikis žmonai paspaudė ranką ir iškart vėl atsisuko į kunigą… O šis sutrikęs pasakė: „Gali ją pabučiuoti!” Tada jaunikis susivokęs tarė: „Aaaa… ok!” (juokiasi). Kitą kartą, kai kunigas paprašė pasveikinti vienas kitą, nuotaka sako jaunikiui: „Palauk. – Tada išsiėmė kramtomąją gumą iš burnos ir linktelėjo: – O dabar galim”…

 
Kiek laiko likus iki vestuvių patartum pradėti ieškoti šventės vedėjo? Kaip paprastai vyksta darbas su poromis prieš vestuves, kelių susitikimų ir kokios informacijos Tau reikia?

Patartina kreiptis likus lygiai metams, jei renkatės tuoktis ne liepos ar rugpjūčio mėnesių šeštadienį (šypsosi). Tačiau jei galvojate būtent apie šias dienas – tada geriau kreiptis likus pusantrų metų iki vestuvių, kad pavyktų pasiruošti tikrai kokybiškai. Kitu atveju, jei tuokiatės ne šeštadienį – kas dabar yra visai populiaru, – užtenka ir pusės metų iki šventės. Daug kas priklauso ir nuo datos populiarumo, tarkim, laukia ir tokios dienos kaip 2017.07.07 arba 2018.08.08. Pats jau pradėjau pildyti 2018-ųjų kalendorių. O derinimasis paprastai vyksta taip: susitikimas, kad suprastume, kas yra kas, tuomet elektroniniais laiškais susideriname scenarijaus pagrindus ir tada pasimatome likus 2–3 savaitėms iki vestuvių – galutinai sudėliojame visas detales. Paskutinėmis dienomis visada dar kyla klausimų nuotakoms – į visus juos mielai atsakau ir nuraminu, kad viskas bus gerai, nes kitaip ir nebūna (šypsosi).

Tavo nuomone, ko reikia norint būti geru renginio vedėju?

Įžvalgos ir suvokimo, kad nuo tavęs labai daug priklauso. Na, ir dar šiek tiek talento (šypsosi). Atsakingumas, pareigingumas, estetika ir etika. Tai vedėjui labai svarbu.

 
Kokiu kredo vadovaujiesi gyvenime ir / arba darbe?

„Kaip šauksi – taip ir atsilieps.” Ką tai reiškia? Galbūt – jei žinai, ką darai, ir darai tai gerai, tave visada sups žmonės, kurie tavimi tikės ir tavęs norės. Visada turėsi darbo ir veiklos!

Ko palinkėtumei poroms – mūsų žurnalo skaitytojams, kurie ruošiasi vestuvėms?

Ruošdamiesi šiai šventei, neužmirškite, kas iš tikrųjų yra santuoka ir vestuvės – tai yra ne tik gražiausia jūsų gyvenimo šventė, bet ir pažadas vienas kitam iki gyvenimo galo! Galbūt niekada nebūsite tikri, ar tai tas žmogus, bet, priimdami svarbiausią sprendimą, būkite ištikimi sau ir savo vertybėms! Gerbkite vienas kitą! Pagarba vienas kitam jums neleis pyktis nei ruošiantis vestuvėms, nei po jų.

REMIGIJUS ŽIOGAS TRUMPAI APIE SAVE:
* Geriausias poilsis man yra…
 šeima ir laikas kartu! Antroje vietoje – slidinėjimas kalnuose, ten pailsiu nuo viso pasaulio.
* Šiuo metu labiausiai laukiu… 
atostogų! O dar labiau laukiu, kai visi suvoksime, kad reikia ne vergauti daiktams, o mėgautis kiekviena diena.
* Labiausiai gyvenime bijau… 
kad vieną dieną būsiu niekam neįdomus ir nereikalingas, todėl darau viską, kad taip neatsitiktų.
* Artimiausia svajonė ar tikslas, kurį siekiu įgyvendinti, yra: 
mano ir Nijolės Pareigytės stand-up programa su gyva grupe!
* Negaliu atsikratyti įpročio… 
visiems skelbtis, koks esu laimingas ir dėkingas už tai, ką turiu. Kitus tai labai erzina, net žmona sako, kad turėčiau mažiau apie tai kalbėt…
* Geriausias būdas pakelti man nuotaiką yra… 
pasiūlyti torto (šypsosi). Pasiūlyti kartu paslidinėti, pakviesti mane į kiną arba pasakyti, kad aš fainas (juokiasi).
* Labiausiai gyvenime esu dėkingas… Dievui už tikėjimą, Mamai – už tai, koks esu, žmonai – už viltį ir bendrą kelią kartu!

Panašūs straipsniai

Planuokite

Žingsnis
po žingsnio
savo svajonių
šventės link

Vestuvių
biudžeto
skaičiuoklė

Sužinokite, kiek realiai kainuos Jūsų šventė,
kur galite sutaupyti, o kam skirti daugiau...

Skaičiuoti
pasiruosimo-kalendorius

Pasiruošimo
planas -
kalendorius

Palengvins susiplanuoti darbus ir
užsisakyti reikiamas paslaugas laiku!

Pradėti planuotisavo šventę