Stulbinančios ir išskirtinės – ar ne tokių vestuvių nori kiekviena tuoktis besiruošianti pora? Kulinaras Ali Gadžijevas, pirmasis Lietuvoje pristatęs savo sukurtų vestuvinių desertų kolekciją, tikina, kad konditerijoje, kaip ir madoje, egzistuoja tam tikros tendencijos, kurios padeda šventiniam stalui pasirinkti ypač stilingus desertus ir jų pateikimo būdus.
Auksas ir sidabras desertuose
Šiemet stilingiausi vestuviniai desertai suspindės prabangiomis spalvomis – auksu ir sidabru. Valgomosios aukso dulkės „Ali šokoladinėje" naudojamos tiek „Praline" saldainiams, tiek įvairiems kitokiems desertams pagal užsakymą gaminti.
Vestuvinių prancūziško stiliaus desertų kolekcijoje pristatyta išskirtinių saldainių skonių, sukurtų pagal naujausias kulinaro Ali Gadžijevo receptūras.
Tokius saldainius rekomenduojama svečiams patiekti kartu su šampanu, kava arba kitais derančiais gėrimais. „Praline" saldumynus galima rinktis įvairiausių formų, spalvų, skonių, pavyzdžiui, čiobrelių, pasiflorų, lazdynų riešutų, karamelės, aviečių, karamelės su druska, pieninio šokolado, bananų karamelės, šaltalankių, vyšnių, apelsinų ir imbiero arba kitokius, parinktus pagal tai, ką labiausiai mėgsta jaunieji.
Tortai su valgomuoju velvetu
Valgomasis velvetas yra vienas naujausių modernių tortų dekoravimo ingredientų, pakeičiančių anksčiau naudotus tradicinius glaistus ir padedančių išgauti absoliutaus vientisumo efektą. Velvetų būna įvairių spalvų ir skonių, taigi gali varijuoti priklausomai nuo pasirinkto deserto arba norimos torto spalvos.
Ali Gadžijevas rekomenduoja šiemet rinktis pistacijų žalios spalvos velvetą, kuris ypač gaiviai ir stilingai atrodys ant vasarinio vestuvinio stalo.
Ryškiaspalviai prancūziškieji „macarons" (orinukai)
Jei šiemet reikėtų išrinkti patį geidžiamiausią vestuvinio stalo desertą, juo neabejotinai taptų lietuvių vis dažniau valgomi prancūziškieji „macarons" („orinukai"). Tiems, kas dievina morengus ir viską, kas panašu į juos, – orinukai bus patys mėgstamiausi.
„Ali šokoladinės" prancūziškųjų „macarons" kolekcijoje – klasikinių ir išskirtinių skonių įvairovė: kavos, karamelės, lazdynų riešutų, juodojo šokolado, pasiflorų, juodųjų serbentų, aviečių, žaliųjų citrinų, apelsinų, pistacijų ir kt. Atsižvelgiant į pasirinktą skonį, vienas orinukas kainuoja apie 3 litus.
Ryškiaspalviai orinukai yra labiausiai vertinami Prancūzijoje. Specialiais maistiniais dažais išgaunamos spalvos yra priderinamos prie skirtingų skonių. Beje, tokie labai mėgstami ir krikštynų šventėse, nes spalvoti desertai ypač patinka vaikams.
Vestuvinio torto šou su LED apšvietimu
Dar pernai Lietuvai pristatyta naujovė – vestuvinis tortas, patiekiamas ant stalo su LED apšvietimu, šiemet bus ir „Ali šokoladinės" išskirtinių paslaugų vestuvėms asortimente. Šis tortas išskirtinis ne tik savo skoniais, bet ir tuo, kad jo pateikimas gali tapti puikiu vestuvių šventės akcentu. Svečiai gali stebėti, kaip tortas yra baigiamas gaminti tiesiog prie jų akių, o jaunieji dalyvauti torto dekoravimo procese. Ali Gadžijevo teigimu, tortui pateikti galimos įvairios variacijos, kurios individualiai gali būti priderinamos prie visos šventės programos. Tokio šou kaina, dalyvaujant pačiam Ali, yra apie 2 000 Lt, neskaičiuojant pasirinkto deserto kainos.
Saldžios dovanėlės svečiams
Dar vienas Lietuvoje išpopuliarėjęs vestuvių atributas – jaunavedžių dovanėlės vestuvių svečiams. Kiekvienam, pasibaigus šventei, galima įteikti kažką sukurto specialiai su jaunųjų linkėjimais, inicialais ar išpildant kokią nors kitą stilingą idėją.
Daugiau apie „Ali šokoladinė“ https://www.facebook.com/alisokoladine
Tekstas – Vitalija Zmailytė. Nuotraukos – R. Daskevičiaus ir E. Volgino.