Rolandas Mackevičius: „Geras vestuvių didžėjus pirmiausia yra tas, kuris groja ne sau“

Muzika | Pramogos
Įsiminė: 0
Peržiūrėjo: 342
Įsiminti

Interviu su ROLANDU MACKEVIČIUMI, didžėjumi ir radijo laidų vedėju: apie vestuvių muziką, šokius, tradicijas ir meilę.

 

Be ko neįsivaizduojate vestuvių?

Be žiedų, artimiausių draugų… na, ir be antrosios pusės (juokiasi). O šiaip – be torto! Čia kaip ir gimtadienyje, tortui priklauso būti šventės „razinka”. Galutinis privalomas vestuvių atributų trejetas tikriausiai būtų toks: puokštės metimas mergaitėms, keliaraiščio metimas berniukams – ir tortas!

 

O kokią vietą vestuvėse užima muzika?

Muzika yra labai svarbi! Vertindamas vestuves, kuriose esu dirbęs ir lankęsis kaip svečias, manau, kad nereikėtų visą naktį pasikliauti vien didžėjumi – labai „faina” yra turėti ir gyvą muziką atliekančią grupę, dažniausiai jie groja įvairius visiems žinomus „koverius” ir jais ypač gerai užveda publiką, sukuria puikią nuotaiką. Jiems lengva ir jausti žmones: jei viena bobulė pradeda linguoti pagal kokią jaunystės dainą, jie čia pat gali ją pagroti ant scenos ir taip palaikyti bendravimą su publika. Na, o didžėjaus reikėtų vėlesniems šokiams, nes geresnio filtro muzikai nei radijo stočių populiariausios dainos nėra, ir reikia ko nors, kas tai žmonėms ir pateiktų.

 

Koks, Jūsų manymu, yra geras vestuvių didžėjus?

Geras didžėjus pirmiausia yra tas, kuris groja ne sau. Yra tokių – net ir pasaulinio lygio – kurie jaučiasi labai svarbūs patys sau, tačiau reikia stengtis kuo geriau suprasti tave klausančius žmones ir jų poreikius. O tavęs klausančių žmonių ratas visuomet bus skirtingas, jis ir keisis priklausomai nuo grojamos muzikos: vieniems labiau patiks koks nors populiarių dainų „miksas”, kiti gerai pasilinksmins ir su tavo kūrybos dainomis. Vestuvės kažkuo primena išleistuves – žmonių yra daug, jie visi yra skirtingi, be to, labai skirtingo amžiaus. Būna, tarkime, koks nors senelis – jei jis labai modernus ir „fainas”, galbūt tuomet žinos AC/DC; kitas senelis, atvažiavęs iš rajono, žinos gal tik kokį nors lietuvišką „gabalą”. Dvidešimtmečiai mintinai mokės tuo metu grojamus radijo hitus, tėveliai tikėsis išgirsti ABBA, ir visi norės to „savo gabalo”, kad jam suskambus galėtų parodyti viską, ką turi! Tad pasirinkimas paprastas – arba visoms šioms žmonių grupėms sugroji tai, ką jie nori girdėti, arba nesugroji ir būni blogas didžėjus. Dėl to vestuvėse yra tikrai labai sudėtinga. Bet juk nenori būti tas, kuris vakaro metu sugadins svečiams nuotaiką!

 

Kiek vidutiniškai užtrunka pasiruošti groti vestuvėse?

Ruoštis bet kam gali kad ir visą gyvenimą, tačiau kartais vis vien nepavyks – o kitą kartą viskas puikiai praeina ir beveik be pasiruošimo. Labiausiai viskas priklauso nuo to, ar jauti liaudį, ar ne – ruoštis gali kiek tiek nori, tačiau jei nesugebėsi suprasti, kuo žmonės džiaugiasi, kas juos „veža”, ir nepagausi kontakto – nepadės net ir pats kruopščiausias ir ilgiausias pasirengimas.
Tiesą sakant, labai dažnai vestuvėse stengiamės negroti. Su jaunimu, tarkime, jų šimtadieniuose ar išleistuvėse, yra daug paprasčiau, nes gerai žinome, ko jie nori. Su vyresniais svečiais būna sudėtingiau, nes sulauki daugybės tokių prašymų kaip: „Nagi, žinai, kažką tokio… linksmo!” Arba: „Nagi, dabar ką nors su žodžiais…” Nors tuo pat metu yra kita grupė svečių, kuri tą patį kūrinį kad ir „be žodžių” puikiai žino ir mėgsta.

 

Kokia muzika lietuvių vestuvėse yra populiariausi, kas labiausiai išjudina publiką?

Visi pophitai, grojami per radiją, ir, be abejo, bet kokie lietuviški kūriniai: Džordana – neabejotinai populiariausia, visiška klasika. Daugiau lietuviškų man pasakyti būtų sunku, nes, švelniai tariant, nesu tas, kurio specializacija – tokia muzika… Mes grojame elektroninę, šiuolaikinę muziką. Nors lietuviškų hitų savo fonotekoje turime, neiname planuodami jų ir groti. Dėl to retai ir sutinkame groti vestuvėse, nes gerai žinome, ko daugumai ten reikia.

 

Ar iš anksto derinate muziką su jaunavedžiais?

Būtinai! Su jaunaisiais tartis reikia visuomet. Tai yra jų šventė, ir tikrai nesinori jos sugadinti. Būna mažiau bėdos, jei kas nors vestuves prastai „praveda”, bet muzika prasta būti negali (juokiasi). Visuomet paklausiame, ką mėgsta patys jaunieji: ar labiau roką, ar elektroninę muziką, galbūt šokių. Visi tik ir sako: „Tokios, kad užvestų! Tu gi žinai…” Žinau, žinau (šypsosi). Aišku, būna ir tokių, kurie pradžioje pasako, kad mumis visiškai pasitiki ir leidžia viską parinkti patiems, o tada viduryje vakaro ateina ir klausia, ar neturime atsivežę ko nors kitko.

 

Kokių pameni kuriozinių situacijų iš vestuvių?

Man ramu, kad dėl mūsų nesusipratimų niekada nebūna. Tačiau juokingai atrodo situacijos, kai tėvai ar kiti vyresni svečiai jau pradeda pavargti nuo šventės ir nori skirstytis: tuomet jie pradeda rodyti, kad muzika groja per garsiai, mūsų prašo groti tyliau ir tikisi, kad tylant jai „apšilusi” jaunesnioji karta taip pat pradės skirstytis. Efektas būna atvirkščias, nes jaunesni pyksta ant mūsų, kad grojame per tyliai, o vyresni nepatenkinti, nes grojame per garsiai. Kadangi šventės metu niekas tarpusavyje pyktis nenori, dėl to pyksta ant mūsų… Tačiau dabar išmokome kažkaip tokių situacijų išvengti.

 

Kaip manote, kodėl dauguma geriausių pasaulio šefų, renginių vedėjų ar didžėjų yra vyrai?

Tai gal moterys klausos neturi? (juokiasi)

 

Kokios vestuvės ar kokia nors jų tema Jums įsiminė labiausiai?

Tikriausiai labiausiai įsiminė Evelinos Anusauskaitės vestuvės – jose vyravo teatrinė tema ir iš kitų švenčių šios tikrai išsiskyrė savo idėja bei jos išpildymu. Nors ir buvo visi tradiciniai elementai – pirmasis jaunavedžių šokis, įžadai, banketinis stalas ir kita – visa tai buvo pateikta kitaip, tarsi vientisa ilga istorija ar vienas didelis spektaklis.

 

O kuri vestuvių dalis Jums patinka labiausiai?

Saldus stalas!

 

O gal yra tokių tradicijų, kurios keltų juoką?

Beveik visose vestuvėse būna koks nors vienas senelis, kuris kažkaip sugeba šokti iki 5 valandos ryto: dažniausiai tas „bičas” turbūt būna išlaukęs šio momento kokius 25 metus, o aš į jį vis žiūriu su šiokia tokia baime ir galvoju, ar kitas „gabalas” jau jį „išjungs”, ar dar ne… Taip, be girto šokančio senelio tikrai neapsieina nė vienos vestuvės. Ir, žinoma, be kurios nors apsiverkusios pamergės. Muštynės pas mus nelabai populiarios, čia gal labiau Rusijoje… (šypsosi) Tostai, linkėjimai – irgi labai smagi dalis. Vieną gerą esu girdėjęs, kai atsistojęs žmogus pradėjo žodžiais: „Linkiu jums visko juodo.” Visi iškart išsigąsta, na, kaip čia dabar, juodo… O jis tęsia: „Juodos „Volgos”, juodos ikros ir ilsėtis tik prie Juodosios jūros.”

 

Ką pats labiausiai vertinate poros santykiuose?

Pasitikėjimą, be jokios abejonės, rūpestį vienas kitu ir pagarbą, taip pat – pasiilgimą. Jei žmogus, rūpindamasis kitu, apie jį galvoja daugiau nei apie save, tai ir yra svarbiausia. Mylėti kitą labiau už save, rūpintis kitu labiau nei savimi, iškelti kitą pirmiau savęs – tai ir yra meilė.

 

Kas paskatina sprendimą žengti prie altoriaus?

Geras klausimas. Aš visuomet galvodavau, kad tikriausiai būtų galima išvesti kokią nors formulę – jei pana tvarkinga, nerūko, dar pora kokių nors pliusų – na, tai tikriausiai reikės jau tuoj ir tuoktis. Tačiau gali su tokiu privalumų rinkiniu pabūti kurį laiką ir suprasti, kad nė už ką nenorėtum su ja tuoktis, nes tave erzina net ir paprasčiausi jos daromi ar sakomi dalykai. O kartais gyvenime būna ir taip, kad vos antrą kartą sutikęs žmogų supranti, jog norėsi su juo tuoktis, nes… tavęs nebeerzina niekas. Ir net tie dalykai, kurie lyg ir turėtų erzinti, – tąkart jie tave džiugina. Tuomet ir supranti, kad… ko gi čia laukti?

 

 

Tekstas – Ieva Elvyra Kazakevičiūtė. Nuotraukos – Robertas Daskevičius (www.i4u.lt). Šukuosena – „WOXX Barbers”. Grimas – Ana Procenko. Stilius – Artūras Samoilenko. Kostiumas – „Suit Supply”. Peteliškė – „A-fashion. Bow ties”.

Panašūs straipsniai

Planuokite

Žingsnis
po žingsnio
savo svajonių
šventės link

Vestuvių
biudžeto
skaičiuoklė

Sužinokite, kiek realiai kainuos Jūsų šventė,
kur galite sutaupyti, o kam skirti daugiau...

Skaičiuoti
pasiruosimo-kalendorius

Pasiruošimo
planas -
kalendorius

Palengvins susiplanuoti darbus ir
užsisakyti reikiamas paslaugas laiku!

Pradėti planuotisavo šventę