Nedidukai, spalvingi, trapūs pyragėliai macarons užburia ne tik savo dailia išvaizda, bet ir burnoje tirpstančiu skoniu. Pasaulyje prieš kelerius metus itin išpopuliarėję šie prabangūs prancūziški pyragaičiai greitai tapo mėgstamu vestuvių desertų stalo gardumynu bei puošmena ir mūsų šalyje.
Pyragaičiai macarons (orinukai) – kulinarijos aristokratai, Prancūzijos konditerijos pasididžiavimas, viso pasaulio smaližių širdį papirkęs desertas.
Traški plutelė, minkšti ir burnoje tirpstantys morengo gabalėliai su aksominiu sodraus skonio kremu ir pasipūtę „sijonėliai" arba „kojelės" – visa tai masina macarons gerbėjus šiuo skanėstu mėgautis ne tik ypatingomis progomis, bet ir kasdien.
Macarons – tai tradiciniai prancūziški morenginai sausainiai iš kiaušinių baltymų, cukraus ir maltų migdolų.
Lengvi it oras, spalvingi ir žaismingi, miniatiūriniai vieno kąsnio sausainiai yra ne tik dailūs, plokščio pagrindo, bet ir nuodėmingai gardūs!
Nuotraukose: „Ali šokoladinės“ macarons (4). Fotografas – R. Daskevičius. Kitos nuotraukos - www.bellethemagazine.com, www.ilpasticcione.net.