Kokia gamtos stichija ištisus amžius įkvepia menininkus rašyti apie meilę gražiausius savo kūrinius, o įsimylėjėlius – dar ir dar kartą pripažinti savo meilės begalybę? Žinoma, tai yra jūra – ne veltui jos charakteris taip dažnai tapatinamas ir su pačios meilės prigimtimi. Būtent todėl galima neabejoti, kad ne viena nuotaka suvirpėtų iš susijaudinimo, išgirdusi apie galimybę savo vestuves surengti tikrame laive, kuris netrukus skaičiuos aštuntąjį savo spalvingos istorijos dešimtmetį.
Jei ir jūs esate vieni tų, kurie vaikystėje svajojo užkariauti visas pasaulio jūras, nepraleiskite progos susituokti legendiniame burlaivyje Meridianas, kuris svečių laukia kairiojoje Danės upės krantinėje, Klaipėdoje.
Romantiškas Klaipėdos simbolis
Klaipėdos simboliu tapusio laivo istorija tampa dar romantiškesnė žinantiems, kad tokių pasaulyje likę tik du – kitas iškeltas į sausumą ir eksponuojamas Suomijoje. Abi šios barkentinos pastatytos 1948 m., o „Meridianas“ net 20 metų plaukiojo jūromis, naudojamas kaip mokomasis burlaivis būsimiems kapitonams bei jūreiviams. Kai 1968 m. buvo nurašytas iš tarnybos, laivas atsidūrė Klaipėdoje. Pirmąkart restoranas jame buvo atidarytas 1971 m., tačiau dėl prastos priežiūros burlaiviui ėmė grėsti atsidurti upės dugne. Po rekonstrukcijos jis vėl duris atvėrė 2014 m. – tada legenda sugrįžo dar įspūdingesniu pavidalu, nei ją prisiminė klaipėdiečiai. Laive vėl įrengta vairinė, o joje – autentiškas laivo šturvalas bei įvairių jūrų prietaisų ekspozicija. Stiklinės laivo grindys leidžia pažvelgti į senąsias medines laivo konstrukcijas.
Aukščiausi standartai ir kokybė Jūsų vestuvėms
Šiandien vidiniame laivo denyje įrengtas šviesus ir elegantiškas 60 vietų restoranas, kurio įspūdingiausias bruožas yra tas, jog jis atsiduria tiesiog... po vandeniu. Laivo bortuose (sienose) įmontuoti specialūs iliuminatoriai, kuriuose tiesiogiai transliuojamas vaizdas iš krantinių. Šalia restorano pagrindinės salės įkurta ir vadinamoji kajutkompanija, arba banketinė 14 vietų salė bei nedidelis baras, esantis viršutiniame denyje. Natūralu, kad laive populiaru rengti vestuvių pobūvius, nes, be nuostabios istorijos ir vaizdo, svečiai čia pamaloninami ir ypatingomis vaišėmis. Laikantis jūrinės tematikos, didžiąją dalį restorano patiekalų sudaro žuvis ir jūrų gėrybės, tačiau mėgstantys mėsą ar vegetariškus patiekalus taip pat turės iš ko pasirinkti. Siekiant išlaikyti aukštą patiekalų kokybę, maisto produktai į Meridiano restoraną vežami net iš skirtingų Europos šalių.
Virtuvės šefas atliko nepriekaištingą darbą, ieškodamas unikalių gastronominių sprendimų kiekvienam patiekalui, o someljė prie jų priderino geriausiai maistą atskleidžiančius gėrimus. Laivo restorane apgalvota kiekviena detalė – net ir „Meridiano“ ženklu puošti stalo įrankiai buvo specialiai gaminti Italijoje, ženklintos lėkštės ir kiti indai – Anglijoje. Kokia gi dar vieta ir jos išgyventos istorijos taip tiktų naujai šeimai pakelti savo bures prieš išplaukiant į bendrą gyvenimą?
Tekstas – Ievos Elvyros Kazakevičiūtės. Nuotraukos – Meridianas archyvo.