Santuokos ceremonija: kaip elgtis bažnyčioje?

Vestuvių tradicijos ir etiketas
Įsiminė: 0
Peržiūrėjo: 58
Įsiminti

Vestuvių sezono įkarštis įsibėgėja, o štai svarbiausios etiketo taisyklės, kurias pravartu žinoti, jei esate pakviesti į santuokos ceremoniją bažnyčioje:

 

1. Atitinkamai apsirenkite, jei dalyvausite bažnytinėje vestuvių ceremonijoje. Nevilkėkite lengvų paplūdimio suknelių, sportinių marškinėlių, šortų, džinsų ar kitokių laisvalaikio rūbų. Tokia apranga nėra tinkama ir pačioje vestuvių puotoje.

 

2.  Atvykite laiku. Jei pavėlavote ir ceremonija jau vyksta, kuo tyliau įslinkite ir atsisėskite arčiausiai esančioje laisvoje vietoje. Nesibraukite į priekį ar vidurį, stenkitės neatkreipti į save dėmesio ir nesutrukdykite ceremonijos.

3. Ceremonijos metu nefotografuokite. Fotoaparato ar mobilaus telefono blykstės gali trikdyti ceremonijos dalyvius ir trukdyti pačiai ceremonijai. Palikite fotografavimą tai išmanančiam profesionaliam fotografui.

4. Dalyvaukite ceremonijoje. Daugumoje ceremonijų jauniesiems su palyda (ar be jos) einant prie altoriaus svečiai atsistoja. Iš anksto pasitikslinkite, koks ceremonijos scenarijus, kad nereikėtų jaustis nejaukiai ir dairytis į kitus.

5. Jei dalyvaujate kitų religijų vestuvinėse apeigose, pasidomėkite jų eiga ir detalėmis. Tokios informacijos galite rasti internete. Jei nepavyko to padaryti, tiesiog paklauskite kitų apeigose dalyvausiančių svečių — kartais dalyvaujantieji apeigose turi atsistoti, kartais atsiklaupti.

6. Nepulkite sveikinti. Pasibaigus ceremonijai, likite savo vietoje, kol jaunavedžiai paliks bažnyčią. Arba kitas dažnas scenarijus, kai svečiai susirenka prie bažnyčios išėjimo berti žiedlapių ar kitaip pasitikti išeinančius jaunavedžius. Kaip elgtis svečiams dažnai pataria ir vestuvių planuotojai, koordinatoriai – tad laukite jų ženklo. Bet kokiu atveju sveikinimai vidury bažnyčios tikrai nėra gero tono ženklas.

7. Jei atsivedėte mažų vaikų, prižiūrėkite juos. Jei jie nebeiškenčia ir pradeda verkti, triukšmauti ar kitaip trikdyti ceremoniją – išveskite juos. Neleiskite vaikams laisvai lakstyti po bažnyčią. Nesitikėkite, kad kiti vestuvių dalyviai prižiūrės Jūsų vaikus. Geriau nepamatyti ceremonijos, nei raudonuoti prieš Jus pakvietusius žmones.

 

 

Nuotrauka – Nakutis Photography

Panašūs straipsniai

Planuokite

Žingsnis
po žingsnio
savo svajonių
šventės link

Vestuvių
biudžeto
skaičiuoklė

Sužinokite, kiek realiai kainuos Jūsų šventė,
kur galite sutaupyti, o kam skirti daugiau...

Skaičiuoti
pasiruosimo-kalendorius

Pasiruošimo
planas -
kalendorius

Palengvins susiplanuoti darbus ir
užsisakyti reikiamas paslaugas laiku!

Pradėti planuotisavo šventę