Garsiausias šalies šokolado meistras ir desertų kūrėjas ALI GADŽIJEVAS jau ne pirmą kartą pristato vestuvinių tortų tendencijas Lietuvoje. Po kelionių Prancūzijoje ir Belgijoje žinomiausias šalies konditeris supažindina, kokio skonio ir dizaino desertai šiemet karaliaus ant modernių bei išskirtinių vestuvių stalo.
Pagrindinės saldžiausios šių metų naujienos, pasak Ali, yra šios:
- išliks madinga vestuvių šventėje svečius vaišinti ne tortu, o stilingai patiektais įvairaus skonio ir dizaino desertais. Šis variantas ypač rekomenduojamas tiems, kam sunku apsispręsti „dėl to vienintelio skonio";
- juodi tortai – tikrai taip! Šių metų „topas" – vestuviniai desertai, kurių bent jau dalis yra juodos spalvos ir būtinai puošti aukso dekoru, pavyzdžiui, valgomosiomis aukso dulkėmis;
- ryškių ir netikėtų spalvų tortai. Pamirškite pastelines – šiemet patys madingiausi bus aiškių formų ir ryškių spalvų desertai.
Triufeliai – visame pasaulyje mėgstami saldumynai, kilę iš Prancūzijos, kur ir gavo vardą dėl išorinio panašumo į brangiuosius grybus – juoduosius trumus. Tradiciškai tai nedideli šokoladu ar kakava aplieti gardumynai su šokoladinio ganašo įdaru. Tačiau Ali modernioms vestuvėms siūlo desertų stalą puošti rožiniais triufeliais!
Triufeliai su liofilizuotomis avietėmis, cointreau apelsinų likeriu ir juoduoju Madagaskaro šokoladu.
Desertai nuotraukose – Ali Gadžijevas, ALI ŠOKOLADINĖ, alisokoladine.lt