Šios klasikinio stiliaus elegantiškos vestuvės su rustic elementais vyko nuostabiai šiltą rugsėjį „Margio kranto" komplekse, Trakuose. Kaip mums pavyko surengti Italija alsuojančią šventę Lietuvoje?
Pagrindiniu dekoro elementu pasirinkome citrinas ir citrinmedžius. Tad šventė nušvito ryškiai geltona spalva.
Ceremonijos vietai norėjome suteikti lengvumo, tad ją puošėme baltų atspalvių hortenzijų šakomis. Naudojome baltą kiliminę dangą, baltas bambukines kėdes, kurias puošėme saulėgrąžų žiedais su citrinų puselėmis.
Stalus dekoravome masyviomis vazomis, primerktomis saulėgrąžų, rožių, gerberų. Taip pat naudojome medines dėžutes, gelsvus porceliano puodelius ir sendintas knygas.
Svečiams suruošėme iš Italijos pačių jaunųjų parvežtas dovanėles – autentiško citrinų likerio „Limoncello" suvenyrinius buteliukus.
Didelį dėmesį skyrėme ir programai. Šventės svečius džiugino svaiginantys gitarų garsai, abejingų nepaliko ir vakaro vedėjas Leo Pobedonoscevas – toks šiltas ir išraiškingas, kaip tikras italas. Vėliau vakarui įsibėgėjus laukė Irūnos ir Mariaus Jampolskio dueto pasirodymas.
„Margio kranto" virtuvės šefas paruošė tradicinių italų virtuvės užkandžių: įvairių rūšių sūrių, marinuotų alyvuogių, brusketų su pomidorų ir alyvuogių užtepais, naminės čiabatos.
Karštą dieną gaivino naminis citrinų ir imbierų limonadas.
Vakarienės metu buvo patiekti net 6 skirtingi patiekalai (kone kaip Italijoje!). Kaip šefo komplimentas buvo patiektas įvairių pomidorų ir mocarelos užkandis; šaltasis užkandis – Parmos kumpio suktinukas su melionu ir rikotos sūriu; karštieji užkandžiai: rizotas su baravykais ir voveraitėmis, farfale pasta (drugelių formos makaronai) su keptos jautienos išpjova ir trumų aliejumi, tigrinės krevetės su cukinijomis ir karamelizuotais burokėliais. Kaip pagrindiniu patiekalu svečiai mėgavosi anties krūtinėle su spanguolių ir raudonojo vyno padažu bei keptomis voveraitėmis.
Na, o saldųjį stalą ruošė „Vanilės namai".
Svečiai gardžiavosi itališkais desertais: tiramisu stiklainėlyje, klasikine panakota su mangų ir pasiflorų užpilu, lemon curd desertu taurelėje su citrinų kremu ir šilauogėmis, sūrio pyragu su vaniline sablé (prancūziškais sviestiniais sausainėliais). Net macaronsai buvo kepami pagal itališką receptūrą.
Ir galiausiai šventę vainikavo trijų aukštų tortas – firminio pistacijų ir aviečių skonių, kurie puikiai derėjo su specialiai tam vakarui pagamintu citrinų likeriu.
Taigi, kaip mums pavyko surengti tikras itališkas vestuves Lietuvoje – vaizdai nuotraukose kalba patys už save. Salute!
VESTUVIŲ PLANUOTOJAI IR DEKORO SPRENDIMAI > PRESTIGE IDEA, vestuviustudija.com
DESERTAI IR TORTAS > VANILĖS NAMAI, vanilesnamai.lt
NUOTRAUKOS > JŪRAS DUO, jurasduo.com