Pradėjus planuoti vestuves, vienas pirmųjų klausimų, kurį turi išspręsti pora, yra vestuvių vieta. Dažnai pasirinkimas susiaurėja iki dviejų klasikinių variantų: restoranas arba sodyba. Šįkart mūsų pašnekovas restorano „Siesta" šefas JAROSLAV ORŠEVSKI, Pasaulio kulinarijos čempionato „Culinary World Cup" prizininkas, svarstykles lenkia restorano pusėn ir pateikia ne vieną stiprų argumentą, kokioms aplinkybėms esant toks sprendimas būtų logiškesnis. Be to, pasirinkę restoraną „Siesta" ant Nevėžio kranto, netoli Kauno, galite būti ramūs – čia visais jūsų poreikiais rūpinsis tikri savo srities profesionalai.
Į kokius klausimus sau turėtų atsakyti būsimieji jaunavedžiai, planuojantys vestuves švęsti restorane? Bendraudamas su būsimais jaunavedžiais, visą laiką stengiuosi juos padrąsinti ir sakau, kad tai jų šventė – nebūtina įtikti visiems dėdėms ir tetoms, kuriuos retkarčiais pamatai, tai visų pirma turi būti šventė jiems patiems. Iš savo praktikos papasakoju, koks vestuvių formatas galimas: ar tai senos, geros, storos lietuviškos vestuvės, kur per maistą daugiau nieko nesimato... O gal tai vakarienės variantas su trimis ar keturiais patiekalais ir vėliau atkeliaujantis furšetas. Jei norima svečius kaip nors užimti, visad patariu maistą perkelti į kitą erdvę, kad būtų lengviau dalyvauti šventės programoje, jei tokia yra. Šiame darbe niekas nėra nei gerai, nei blogai – kiekviena pora turi savo norų ar viziją, o mes stengiamės ją įgyvendinti.
Kaip apibūdintumėte savo darbo stilių restorane „Siesta"? Kokia virtuvė, kokios kulinarijos kryptys Jums artimiausios? Mano stilius yra maišytas, įvardinti jį vienu žodžiu būtų sunku – gal kas nors tai pavadintų fusion, bet pats savęs prie tokios krypties nepriskirčiau. Patinka klasika ir šiuo metu vyraujančios mados, ypač švedų, norvegų stilius. Taip pat žaviuosi keliais pasaulinio garso šefais, iš kurių stengiuosi semtis idėjų bei mokytis. Tad ir mano patiekaluose galima sutikti įvairių elementų – nuo kruopų, kurias mėgstu, iki molekulinės virtuvės užuomazgų. Pačią virtuvę restorane „Siesta" apibūdinčiau kaip europietišką su tam tikromis giliomis mintimis: mėgstu stebinti žmones, į valgiaraštį įtraukti seniai mūsų nebenaudojamų ir nepelnytai užmirštų produktų, tokių, kaip grikiai, perlinės kruopos, miežiai... Nes ne vien bulvėmis esame turtingi (šypsosi).
Kaip skiriasi Jūsų kuriamas meniu pagal sezoną. Kokie ypatingieji Jūsų patiekalai skirtingais metų laikais? Labai norėčiau pasakyti, kad mūsų virtuvė yra sezoniška, bet taip tikrai nėra. Mėgstu šviežius vaisius ar daržoves, bet kadangi jų sezonas trunka tik keletą mėnesių per metus, vien su jais neišsiverčiu. Nors kurdamas meniu tikrai atsižvelgiu į tai, kas šiuo metu vyrauja. Vasarą nesinori valgyti sunkaus ir šildančio troškinio, o žiemą nesiūlysiu šildytis salotomis, tad pagal metų laikus keičiasi patiekalų sudedamosios dalys ir pagrindiniai vyraujantys ingredientai.
Papasakokite apie restorano siūlomą įspūdingą desertų šou. Ką būtent jo metu gali pamatyti ir paragauti šventės dalyviai? Kaip kilo tokio pasirodymo idėja? Tai tikrai nėra naujovė pasaulyje – vienas mano mėgstamiausių šefų (Grant Achatz, restoranas „Alinea") tą daro savo restorane, lyg tai būtų įprastas desertas. Žmonėms visad patinka tai, kas nėra žinoma, kas įdomu ir užburia. Tad mūsų desertų šou kaip tik visa tai ir apima (šypsosi). Jo metu naudojamas sausas ledas, azotas, ugnis, įvairūs ingredientai – keptas šokoladas, vaisių ikrai ar azote gaminti šokolado trupiniai, valgomos gėlės ar šaltyje džiovintos uogos bei vaisiai. Net tokie ingredientai, kaip grietinė, žirneliai ar moliūgas, yra dažnai naudojami per mūsų desertų šou. Nuolat atsinaujiname, kad ir svečiams, ir patys sau būtume įdomūs. Dėl to ir pati koncepcija bei pagrindinė deserto sudedamoji dalis vis skiriasi.
Kokie būtų svarbiausi Jūsų patarimai jaunavedžiams, planuojantiems vestuvių puotos meniu? Atsipalaiduoti, pasverti visus „už" ir „prieš". Nesistengti įsiteikti svečiams, nes jei taip bus – visada atsiras nevalgančių svogūnų, pipirų, žalios mėsos ar panašiai. Tai yra jūsų šventė, tad ją reikia švęsti, o ne žiūrėti per petį, ar visi patenkinti. Jei kils problema, ją visad galima išspręsti padedant aptarnaujančiam personalui – jis pokylio metu tiesiogiai bendrauja su svečiu ar pačiais jaunaisiais. Tiesiog reikia pasitikėti vieniems kitais.
RESTORANO „SIESTA" DOSJĖ
Vieta: 20 km nuo Kauno Klaipėdos kryptimi, Pakrantės g. 4, Vareikonių kaimas, Babtų sen., Kauno r.
Šefas: Jaroslav Orševski, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos narys, taip pat nacionalinės Lietuvos virėjų rinktinės narys. Ši komanda 2014 m. iš 12-to Pasaulio kulinarijos čempionato „Culinary World Cup" Liuksemburge parvežė Lietuvai bronzos ir sidabro medalius, o 2016 m. tarptautinėje kulinarinėje Olimpiadoje Erfurte (Vokietija) IKA 2016 laimėjo bronzos medalį.
Erdvės pobūviams: didžiojoje salėje telpa iki 100 žmonių; restorane – 40; pirtyje – 20.
Svečių susodinimo būdas: pagal pageidavimą.
Dėl pobūvių kreiptis: tel. +370 610 35135; el. paštu info@restoranassiesta.lt.
www.restoranassiesta.lt
Facebooke > Siesta.Restoranas
TEKSTAS – IEVOS ELVYROS KAZAKEVIČIŪTĖS. NUOTRAUKOS – RESTORANO „SIESTA" ARCHYVO.
IŠSIRINKITE POBŪVIO VIETĄ --> PREKIŲ IR PASLAUGŲ KATALOGAS