ramais, karatais, centimetrais, virtualiomis emocijomis (patinka ar nepatinka) – pačiais įvairiausiais matais bandome įvertinti aplinką. Sunkiausia išmatuoti nematerialius dalykus, pavyzdžiui, stebuklus. Tai didelis ar mažas stebuklas? Į šį sudėtingą klausimą jau daugiau nei šešerius metus atsakymus pateikia „Spoon to the Moon" kolektyvas. 2018 m. kovo 15 dieną jie Vilniaus senamiestyje sukvietė visą būrį draugų ir bendraminčių, kurie taip pat savo darbais prisideda prie stebuklingų švenčių organizavimo.
„Šaukštas stebuklo Jūsų šventei"
Stebuklus matuoti šaukštais tikrai nėra įprasta. Nebent tu labai myli maistą, mėgsti bendrauti su žmonėmis, džiaugiesi galėdamas prisidėti prie jų svarbiausių švenčių organizavimo, dalintis jauduliu ir džiaugsmo akimirkomis bei pasirūpinti, kad viskas būtų tobula.
Tada šaukštelis po šaukštelio, užkandis po užkandžio, desertas po deserto – tai sudaro stebuklingą šventės visumą. Žmonėms labai knieti sužinoti, kas įeina į to stebuklo sudėtį – jis saldus, rūgštus, kokia jo spalva, forma, kiek šaukštų galima suvalgyti vienu prisėdimu ir t.t. Įsiklausydami į klientų smalsavimus „Spoon to the Moon" šį pavasarį įgyvendino seną svajonę suburti tuos, kurie kuria nepamirštamas šventes, jas apipavidalina, įamžina, pasirūpina gurmaniškomis detalėmis.
Tuo, kad kovo 15 dieną lofto erdvėje „Backstage cafe" vykusi degustacija būtų išties išskirtinė, pasirūpino visas būrys profesionalų: dekoratorė iš „Asta Deco. Švenčių stilius&dekoravimas" jaukią vakaro aplinką kūrė pasitelkdama floristikos elementus. Be to – gausiai susirinkusiems renginio svečiams išsamiai papasakojo, kaip sukurti pasakišką dekorą ir stebuklingą švenčių aplinką. Renginyje taip pat dalyvavo ir nuostabi meniška fotografė „REDA RUZEL Photography", kuri mielai dalinosi patarimais, kaip tinkamai pasiruošti nepamirštamai vestuvių fotosesijai, kokias detales akcentuoti.
Svarbiausios asmeninės šventės neįsivaizduojamos ir be videografų, tad „AMIMO video" komandos atstovai dalinosi patirtimi, o jų meistriškumą visi besidomintys jau gali įvertinti žiūrėdami video apie degustacinį vakarą. Jo metu putojančiu vynu svečius vaišino „Magazin LT Premium beverages". Ypatingas gėrimas iš saulėtos Ispanijos Valencijos. Vegalfaro šeimos vyninė išties kupina nuoširdumo ir kuriantys tikrus šedevrus.
Sakome ačiū „Backstage cafe" kolektyvui, kad paskolino fantastišką erdvę ir vaišino nuostabia, pačių skrudinta kava.
Beje, ši erdvė puikiai tinka ne tik kavos puodeliui išgerti, bet ir švęsti šeimos šventes, draugų susibūrimus ar įmonių renginius.
Degustacijos metu netrūko geros nuotaikos ir išties šventinio šurmulio. Nuskambėjusi mintis, jog tai „šventė apie šventes" buvo išties taikli. Tad koks tos stebuklingos šventės receptas?
Įstabiausios šventės receptai
„Spoon to the Moon" komandos organizuotai degustacijai jos svečiai negailėjo komplimentų, o tai pats geriausias įrodymas, jog renginys pavyko. Tad organizatoriai mielai sutiko pasidalinti tuo, kaip atrodė tiek šio vakaro meniu, tiek ir kiti, jau minėti, svarbūs šventės elementai. Vakaro dalyviai skanaudami maistą išgirdo apie maisto pateikimo subtilybes, o pagrindinė renginio organizatorė Judrė su šypsena dalinosi pasakojimais, kaip ne kartą teko gaminti ir pateikti išskirtinius užkandžius tiek privačioms šeimos šventėms, tiek ir didelių įmonių kolektyvams. Viena įsimintiniausių patirčių – darbas su ambasada, kai vakarėlio užkandžiai buvo kuriami konkrečiai šventei ir juos ragavo daug iškilių Lietuvos žmonių ir įžymybių.
„Spoon to the Moon" įkūrėja Judrė, taip pat išsamiai pristatė vestuvinių vaišių variacijas. Akcentavo tai, jog užkandžiai gali skirtis ir dėl to, jog vienos santuokos vyksta santuokų rūmuose, o kitos bažnyčioje. Vieni jaunavedžiai apsiriboja vaišėmis sveikinti susirinkusiems svečiams, o kiti pakviečia šventę pratęsti dvaruose, kaimo turizmo sodybose, pokylių salėse ar labai praėjusią vasarą išpopuliarėjusiose terasose, su nepakartojamomis miesto panoramomis.
Pasak Judrės, dažniausiai klientai domisi, ar maisto tiekėjai pasirūpina viskuo kas susiję su renginio maitinimo paslauga. „Taip, pasirūpiname viskuo, o maisto serviravimą mes priderinam prie šventės tematikos. Pasiekėme tokį meistriškumo lygį, jog į daugelį klausimų mes drąsiai galime atsakyti – taip", - šypsojosi Judrė, o paprašyta pateikti tam tikrus skaičius, kaip, pavyzdžiui, kiek vidutiniškai užkandžių suvalgo svečiai arba, kokia didžiausia šventė, kurią jai su komanda teko organizuoti, Judrė lengvai atsakė, kad galbūt kiekvienas skirtingai suprantame žodį sotus, bet, jei jau daryti tam tikrus apibendrinimus, iš praktikos galima patvirtinti, kad suvalgomi 4-5 užkandžiai per valandą. Didžiausias „Spoon to the Moon" įgyvendintas projektas - tai daugiau nei 600 žmonių kolektyvo šventė, kurioje visi liko sotūs ir patenkinti.
Šį kartą degustacinio vakaro meniu atrodė taip:
• Artišokų, krabų mėsos bei lašišos ikrų užkandis austrės geldelėje;
• Bruschettų MIX'as;
• Jūros dumblių Wakame ir keptos krevetės užkandis;
• Miško grybų ir trumų crostini;
• Parmos kumpio užkandis, Sūrio rutuliukai;
• Ožkos sūrio užkandis su karamelizuotu burokėliu.
Desertui:
• Sluoksnuoti desertai taurelėje;
• Braškės šokolade;
• "Cake pops";
• Kanelės;
• Panna cotta.
Žaviausi akcentai
Šis degustacinis vakaras buvo organizuojamas kartu su bendraminčiais, taip pat prisidedančiais prie išskirtinių švenčių kūrimo. „Magazin LT Premium beverages" komandos atstovas Mindaugas vakaro svečiams pristatė putojantį vyną Cava iš Valencijos Vegalfaro šeimos vyninės.
Išskirtinis skonis: brut nature, chardonnay ir macabeo vynuogių susijungimas ir 18 mėnesių kontakte su mielėmis, padovanoja jausmą kaip ypatingoje operoje. Išskirtiniai gėrimai, mažos šeimos vyninės pakvietė mus pažvelgti į 8000 metų vyno kultūrą, o anot šventėje dalyvavusių vyno ekspertų, iš dalyvių pavyko sulaukti daug komplimentų, kad gėrimas puikiai derėjo prie degustacijos meniu. Nematyti gėrimai ir puikus parinkimas prie kiekvieno stalo ir kiekvienai progai, sukuria ypatingą šventę su tikra patiriama istorija.
Gausių komplimentų susilaukė ir „Asta Deco. Švenčių stilius&dekoravimas", kuri pristatė dekoro svarbą šventėje.
Stilistė papasakojo, kokios yra esminės dekoravimo taisyklės, į ką svarbiausia atkreipti dėmesį ir kur galima sutaupyti. Taip pat akcentavo, jog šventės stilius ir dekoravimas – tai šventės stiliaus visuma: nuo pakvietimo iki nuotakos suknelės ir puokštės. Kūrėja sakė, jog šventės dekoras turi skleisti žinią apie jaunuosius – koks jų gyvenimo stilius, kokie jų pomėgiai ar mėgstama spalva. „Šventės dekoravimo stilių ir spalvą visada galima pasirinkti, pagal tai, kokia einamųjų metų mada, bet įvertinkite ar tai yra artima jums", - sakė Asta, o taip pat patarė, jog taupant dekoravimo išlaidas galima panaudoti šventės metu dovanotas gėles, atsisakyti tradicinių puošybos detaliu, keisti jas netradicinėmis (tik žvakės, gyvos gėlės vazonuose, tik lemputės ir t.t.).
Visi, prisidedantys prie neužmirštamų švenčių kūrimo, vienbalsiai akcentavo, jog visų svarbiausia jaunieji turi mėgautis prieš šventiniu laikotarpiu ir pačia švente. Renginyje dalyvavusi išskirtinės, meniškos fotografijos meistrė Reda Ružėlė taip pat pritarė šiai idėjai. Menininkė stebina kūrybiškumu, šiuolaikiškais fotografavimo sprendimais, neįtikėtina nuotraukų elegancija, daugeliui geriau pažįstama kaip „REDA RUZEL Photography".
Neišduodama visų darbo paslapčių, fotografė dosniai dalino patarimus, kaip vestuvių fotosesiją paversti neprilygstama patirtimi, romantišku laiku dviese net tada, kai aplink šurmuliuoja džiugus būrys svečių. Sulaukusi klausimų, kaip pavyksta atskleisti jaunųjų charakterį, nuotaikas ir jausmus sustabdytose akimirkose, Reda prisipažino didžiulį dėmesį skirianti šventės „kaltininkų" pažinimui iki šventės, mat menininkė siekia, kad vestuvių dieną neliktų jokių klaustukų ir nebūtų nesklandumų. Fotografė siekia būti nematoma, tačiau organiška šventės dalimi, tuomet, kai gauna klientų pasitikėjimą ji tampa tarsi nematoma šventėje, o būtent nesupozuotos nuotraukos klientams dažnai tampa daugiausiai džiugesio emocijų per fotoalbumo peržiūrą teikiantis dalykas. Besąlygiškas pasitikėjimas, stiprus ryšys su fotografu ir jo kūrybiškumas - tobulų poros fotografijų rezultatas.
Tai galioja ir kinematografijos menui. AMIMO video komanda, vyras ir žmona, trečius metus dirbantys bei kartu kuriantys filmus apie meilę, darbavosi degustacinio vakarėlio metu, bendravo su jo svečiais ir kolege fotografe.
„Esame labai dėkingi bei laimingi, kad turime galimybę prisidėti prie tokios ypatingos dienos, kaip vestuvės, sukurti įspūdingą kinematografiją bei būti kartu su jaunaisiais tokią svarbią dieną, padėti išlaikyti tos dienos magiją video formatu", - sakė šeimyninis video kūrėjų duetas. Taip pat pridūrė, jog muzikinis apipavidalinimas jiems vienodai svarbus kaip ir vaizdinis, tad labai daug laiko kūrėjai skiria muzikos atrankai tam, kad dar tiksliau ir išskirtiniau perduotų būtent tos dienos nuotaiką ir emociją. „Kuriame filmus, kurie sugeba užburti, prikaustyti dėmesį, prikelti jausmus bei sugrąžinti į tą dieną", - sakė kinematografai, o „Spoon to the Moon" komandos suburti jų bendraminčiai patikino, jog yra pasiruošę sukurti šventę, kurią bus vertą įamžinti ir ilgus metus prisiminti.
Renginio video:
https://www.youtube.com/watch?v=-B960SlZSDg
DAUGIAU IDĖJŲ IR PATARIMŲ --> VESTUVIŲ PLANAVIMAS
Kur tuoktis ir švęsti? --> PASLAUGŲ IR PREKIŲ KATALOGAS