Kai buvau maža mergaitė, tiksliai žinojau, kokia bus mano vestuvių suknelė. Pieno baltumo spalvos su ilgu nėrinių šleifu. Galvą turės puošti pakalnučių vainikas, o rankose laikysiu keletą tokių pat kvepiančių stiebelių. Galvoti, kur galėtų vykti mano vestuvės, tada neturėjau laiko. Tik žinojau, kad jos bus tobulos, – tokios ir buvo. Norite, papasakosiu?
NUOTRAUKOSE – jaunavedžiai DAINORA IR VLADISLAVAS
FOTOGRAFAS – PHILIP BUTKIN PHOTOGRAPHY
MAISTO IR DEKORO NUOTRAUKOS – „RUSNE VILLA"
Visada prisiminsiu pavakarę, kai pamačiau Tą vietą. „Dabar užsimerk", – pareikalavo mano bičiulė, kai vos įsukę į Rusnę vingiuotu keliuku privažiavome užrašą „Rusne Villa". Niekada čia nesu buvusi, tik girdėjau apie stebuklingo grožio vietą Nemuno deltos regioninio parko apsuptyje, šalia Pakalnės upės. Dar girdėjau, jog iš čia veda takas link apžvalgos bokšto, nuo kurio atsiveria kvapą gniaužiantis vaizdas į marias ir Nidą.
„Rusne Villa" atvira svečiams iš viso pasaulio", – paaiškino mus pasitikę svetingi vilos šeimininkai. O dar pridūrė, jog kai kurie svečiai čia atvyksta netradiciniu būdu – privačiu laivu ar greitaeigiu kateriu upe. Vasaros sezono metu kiekvieną dieną iš čia plaukia laivas į Nidą. Laukinė gamta, išpuoselėta beribė teritorija, laiveliai... mūsų šventei – didžiulis pliusas. Štai dėl ko šią vietą dažniausiai savo vestuvėms renkasi jaunavedžiai.
Pakrantėje pakvipo žydinčiomis vyšniomis, o nosį ėmė kutenti iš tolėliau atsklindantis grilio kepsnių aromatas. Žingsniavome link „Rusne Villa" restorano.
„Didžiuojamės galėdami svečius vaišinti ypatinga virtuve", – kalbėjo vilos šeimininkai.
„Čia viskas tiesiog tirpsta burnoje, neabejoju, tikrai norėtum, kad šventės stalą puoštų gurmaniški ar net autentiški bajoriški patiekalai? – šnabždėjo į ausį bičiulė.
Ar galėčiau nenorėti?! Anties krūtinėlė su spanguolių padažu, bulgur kruopomis ir keptomis obuolių riekelėmis arba su bruknių ir spanguolių pagardu, patiekta su svieste ir žolelėse apkeptomis šviežiomis bulvytėmis bei karamelizuotomis morkytėmis ir šparagais... Ko nors sočiau? Prašom: kiaulienos nugarinė, kepta ant grilio, su šviežių bulvyčių ir juodojo kumpio piurė, grybų padažu bei grilintomis daržovėmis... Ak!
„Rusne Villa" komandos stilizuotas desertų stalas svečius tiesiog pribloškė. Vidurnakčio šampano jie sulaukė gardžiuodamiesi šokolado suflė.
Jau sakiau: vestuvės buvo pasakiškos. Atrodė, kūrybinga ir patyrusi vilos komanda mano idėją ar mintį pasigaudavo kažkur pakeliui. Po akimirkos norai virsdavo realybe. Bet ar gali kitaip dirbti jau 6-erius metus gražiausias žmonių šventes rengianti prabangi sodyba?
Užteko vieno žodžio, kad „Rusne Villa" darbuotojai suprastų, ko noriu: žalioje pievelėje stilinga arka, plevėsuojančios baltos užuolaidos, daugybė kvepiančių gėlių, žvakės, žibintai, lengvas saksofono garsų svaigulys...
Susituokėme čia pat vilos kiemelyje, nors rinktis galėjome ir atvirą restorano terasą, ir upės pakrantę. „Nebijokite lietaus, pasirūpinsime, kad nesušlaptumėte", – buvome perspėti daug anksčiau nei paklausėme.
Džiaugsmas ir draugų ovacijos tviskančiu vandeniu nusirito į kitą krantą, į mišką, pro avietynus ir atsiliepė paukščių giesmėmis.
„Buvo taip gražu, negalėjome sulaikyti ašarų", – paskui man sakė draugės, o aš žinojau, kad tokią šventę galėjo surengti tik „Rusne Villa". Profesionalus aptarnavimas ir paslaugumas – štai ko mums ir mūsų svečiams reikėjo tą nuostabų šventės savaitgalį.
Svaiginantis laukų ir miškų kvapas, pasakiška sodyba, kurioje praleidome ir savo pirmąją naktį, jaukūs, stilingai įrengti kambariai, rodės, taip saldžiai nemiegojome jau ilgą laiką... Matyt, tai gryno oro, gerų emocijų ir ypač patogių lovų nuopelnas. Nuostabu, kad čia pagalvota apie kiekvieną smulkmeną! O juk iš smulkmenų šventės ir susideda, argi ne? Gal dar ir kvapą gniaužiančių prisiminimų, be kurių mūsų gyvenimas būtų pilkas ir nuobodus. Apie tai daug kartų kalbėjomės su vyru, vėliau atvykę ten vieni visą savaitę pabūti tylioje laukų ramybėje, kurią iškiliu svetingumu užpildė „Rusne Villa". Vaikščiojome miško takeliais, atgaivos ieškojome upės pakrantėje, tingiai saulės glostomi plukdėmės kateriu, mėgavomės virtuvės meistrų skonių simfonija.
Ištark TAIP sodyboje „Rusne Villa":
• Vestuvių ceremonijos gamtoje
• Prabangios švenčių salės (40–110 svečių)
• Moderni europietiška virtuvė
• Nakvynė jaukiuose kambariuose (iki 85 svečių)
• Profesionalus aptarnavimas ir kt. paslaugos (organizavimas, koordinavimas, dekoras, floristika, stilizuotas desertų stalas)
❤❤❤
DAUGIAU PASAKIŠKŲ VESTUVIŲ IDĖJŲ --> TIKROS VESTUVIŲ ISTORIJOS