Tai tikros gėlės ar sukurtos konditerio – neretai spėlioja svečiai, vestuvėse pamatę įspūdingą rankomis dekoruotą „Cukraus studijos" pagamintą tortą. Cukrinės gėlės, kuriomis puošiami tortai ir desertai, per dešimtmetį tapo šios konditerijos studijos vizitine kortele. „Cukraus studija" pataria, ką reikia žinoti renkantis tortą ir desertus vestuvėms.
NUOTRAUKOSE – „CUKRAUS STUDIJOS" TORTAI IR DESERTAI
TEKSTAS – AISTĖS JASINSKAITĖS
SKONIO IR EMOCIJOS DERINYS
Svarbiausia taisyklė renkantis vestuvinį tortą – tobulas skonis ir įspūdingas reginys akims, kad svečiai negalėtų atplėšti žvilgsnio ir kurį laiką bandytų suvokti, ar tai valgoma. Tai turi būti emocija, išliksianti atmintyje visą gyvenimą. „Cukraus studijoje" kuriamų vestuvinių tortų dekoras yra kruopščiai apgalvojamas, kiekvienas elementas gaminamas, dėliojamas ir lipdomas rankomis. Tai be galo kūrybingas ir malonus darbas, kai, norint išgauti stulbinantį įspūdį, neskaičiuojamos valandos. Pavyzdžiui, kad iš cukraus gaminamos gėlės atrodytų it ką tik nuskintos, konditeriui tenka „išardyti" ne vieną tikrą žiedą, siekiant pažinti jo konstrukciją.
MADAS DIKTUOJA SEZONIŠKUMAS
Tortų skonių ir dekoravimo tendencijoms didelę įtaką turi sezoniškumas. Vasarą populiarumo viršūnėje karaliauja tuo laiku sirpstančios uogos, kartais tortai ir desertai netgi kuriami kuriai nors konkrečiai uogai – braškei, avietei, šilauogei ir kt. Tai diktuoja ne tik skonio, bet ir dekoro idėjas, mėgstamų skonių receptūros kūrybiškai papildomos sezoninėmis uogomis ir spalvomis, suteikiama papildomų atspalvių.
Ilja Sivakoff nuotr. Dekoras – „Ramunės švenčių studija“
KONTRASTAS IR (AR) BALANSAS
Dažnai jaunųjų poroms galvojant apie vestuvinį tortą ir desertus kyla klausimas: rinktis tarpusavyje derančius skonius ar priešingai – kontrastuojančius, kad kiekvienas svečias rastų tai, ką labiausia mėgsta. „Cukraus studija" pataria: svarbiausia taisyklė yra balansas ir pusiausvyra. Tai reiškia, kad saldusis stalas – nuo vestuvinio torto iki desertų – turi būti vientisas spalviškai, dekoru, skonių įvairove, kad viskas derėtų tarpusavyje, o ne konkuruotų.
KELIŲ AUKŠTŲ TURI BŪTI TORTAS?
Įprasta manyti, kad vestuvinis tortas turi būti kelių aukštų. Nebūtinai – pataria „Cukraus studija". Svarbiausias veiksnys, lemiantis torto dydį, yra svečių skaičius. Bet jei jaunieji nori išties įspūdingai atrodančio vestuvinio torto, o svečių skaičius nėra itin didelis, torto konstrukcijoje gali būti naudojami keli papildomi nevalgomi aukštai, taip išgaunant dydį ir aukštį, kad visi išties būtų nustebinti nepakartojamo efekto.
SVARBUS INDIVIDUALUMAS
Vestuviniai tortai gaminami pagal individualius užsakymus, kurių kiekvienas dažniausiai prasideda pokalbiu, kas patinka jauniesiems, ką jie mėgsta, kas jiems suteikia gerų emocijų, kartu generuojamos idėjos, koks turėtų būti būtent jų vestuvinis tortas. Tarp daugybės „Cukraus studijos" įgyvendintų jaunųjų idėjų – ir daugiaaukščiai tortai, ir išpuošti gėlėmis, ir netgi tokie, kai ant torto perteikiamas kalnų motyvas su šalia sėdinčiais jaunaisiais, avinčiais kalnų batus, taip atspindint jų gyvenimo būdą ir individualumą.
CUKRAUS STUDIJA
Naujoji Uosto g. 9, Klaipėda | Tel. +370 650 23 060
El. p. cukrausstudija@gmail.com
Facebook: CukrausStudija
❤❤❤
TAIP PAT SKAITYKITE:
----> Kaip sudaryti vestuvių gėrimų meniu
---> Kaip surengti svajonių vestuves?
---> Maisto tiekėjai
---> PASIRUOŠIMO PLANAS-KALENDORIUS