Etiketo taisyklės, kurias privalo žinoti kiekvienas vestuvių svečias

Vestuvių tradicijos ir etiketas
Įsiminė: 0
Peržiūrėjo: 74
Įsiminti

Jeigu gavote kvietimą į vestuves galite džiaugtis, nes tai reiškia, kad jums buvo suteikta galimybė dalyvauti vienoje didžiausių švenčių žmogaus gyvenime. Būti pakviestam į vestuves yra didelė garbė, nes svarbios šventės planavimas reikalauja daug pastangų ir išlaidų. Dėl to, jaunieji yra linkę ypač atidžiai sudarinėti svečių sąrašus. Dalyvavimas tokioje svarbioje šventėje reikalauja pasiruošimo. Privalote gerbti jaunuosius ir paisyti jų norų. Dėl to, šiame straipsnyje pateiksime keletą taisyklių, kurios užtikrins, kad būsite pagarbus ir laukiamas šventės dalyvis.

 

KOMUNIKACIJA

Didžioji dalis porų išleidžia nemažai pinigų vestuvių kvietimų kūrimui. Kvietimai išsiunčiami prieš šešias ar aštuonias savaites iki šventės, o jaunavedžiai norės iš jūsų gauti atsakymą likus bent keturioms savaitėms iki vestuvių datos. Gavę kvietimą stenkitės kuo skubiau atsakyti. Tai ypač svarbu, nes šventės organizatoriai reikalauja kuo anksčiau pateikti galutinį svečių sąrašą, kad galėtų užtikrinti pakankamą sėdimų vietų skaičių. Taip pat, svečių skaičius turi įtakos ir maisto užsakymams, todėl nesuteikite jaunavedžiams papildomo streso nusprendę dalyvauti vestuvėse paskutinę minutę.

PAISYKITE APRANGOS KODO

Dalyvaudami vestuvėse privalote atsižvelgti į kvietime nurodytą aprangos kodą. Netinkama apranga parodo didelę nepagarbą jaunavedžiams, todėl savo drabužiais derėtų pasirūpinti iš anksto. Atsiminkite, kad sportbačiai neturėtų būti dėvimi formalioje šventės dalyje. Patogią ir stilingą laisvalaikio avalynę dėvėkite vakarinėje šventės dalyje, kurioje galima labiau atsipalaiduoti. Svečiai privalo vadovautis auksine taisykle – venkite baltos spalvos! Balta suknele gali puoštis tik nuotaka, todėl jokiu būdu neapsirenkite šios spalvos drabužiais. Atkreipkite dėmesį ir į avalynę. Dažnai svečiai nepasidomi vieta, kurioje vyks šventė, todėl pasirenka netinkamus batus. Jeigu vestuvės bus organizuojamos gamtoje, kur turėsite nemažai laiko praleisti stovėdami ant žolės ar smėlio, verčiau atsisakyti aukštakulnių batelių. Aukšti kulniukai grims į purvą ir labai greitai atrodys neišvaizdžiai, todėl rinkitės avalynę plokščiu padu. Moteriški sandalai iš batuskveras.lt gali būti puikus avalynes pasirinkimas dalyvaujant vestuvėse gamtoje. Sandalus lengva priderinti ne tik prie ilgų suknelių, bet ir platėjančių kostiuminių kelnių.

GERBKITE KITŲ PRIVATUMĄ

Vis daugiau porų prašo savo svečius palikti telefonus namuose ir jais nesinaudoti šventės metu. Taip stipriai įpratome naudotis išmaniais įrenginiais, kad dažnai peržengiame ribą. Jaunavedžiai šventės metu nori matyti artimų žmonių švytinčius veidus, o ne telefono kameros blykstes. Stenkitės nefilmuoti ir nefotografuoti šventės metu. Privalote gerbti svečius, kurie nenori pasirodyti nuotraukose. Jaunavedžiai visada pasisamdo profesionalų fotografą, kuris užtikrins, kad nepritrūksite įamžintų akimirkų!

NEPRIDARYKITE GĖDOS JAUNAVEDŽIAMS

Vis dar gaji tradicija sakyti palinkėjimus vestuvininkams. Internete gausu juokingų vaizdelių, kai svečiai labai įsidrąsina ir rėžia per daug ilgas ir gėdingas kalbas, kurios priverčia rausti ne tik svarbiausią šventės porą, bet ir kitus svečius. Sakydami kalbą stenkitės neišsiplėsti. Kalbos metu vertėtų palinkėti porai gražių dalykų tiesiai iš širdies, o ne linksminti susirinkusią publiką.

VARTOKITE ALKOHOLĮ ATSAKINGAI

Vestuvių metų dažnai pasirenkamas atviro baro konceptas, kuris leidžia svečiams nevaržomai mėgautis jiems patinkančiai gėrimais. Vis dėlto, padauginus alkoholio galite ne tik pasidaryti sau gėdos bet ir nuliūdinti jaunavedžių porą. Dėl to, vestuvių metu alkoholinius gėrimus vartokite atsakingai!

Panašūs straipsniai

Planuokite

Žingsnis
po žingsnio
savo svajonių
šventės link

Vestuvių
biudžeto
skaičiuoklė

Sužinokite, kiek realiai kainuos Jūsų šventė,
kur galite sutaupyti, o kam skirti daugiau...

Skaičiuoti
pasiruosimo-kalendorius

Pasiruošimo
planas -
kalendorius

Palengvins susiplanuoti darbus ir
užsisakyti reikiamas paslaugas laiku!

Pradėti planuotisavo šventę